Internacionalização

Mestrado Profissional em Ciência e Tecnologia de Alimentos

Dr. Frederic Fortunel

LE MAN UNIVERSITÉ, FRANÇA

Espaces et Sociétés Lab

https://www.researchgate.net/profile/Frederic-Fortunel

Publicações

Fruit and vegetable by-products as functional ingredients: what are the limitations for large scale industrial processing as powder? Cadernos de Ciência e Tecnologia, v.40, 2023. http://dx.doi.org/10.35977/0104-1096.cct2023.v40.27272

Dra. Valérie Langard Almli

NOFIMA, NORUEGA

Consumer and Sensory Sciences

https://www.researchgate.net/profile/Valerie-Almli-2; 

https://nofima.com/employee/valerie-lengard-almli/

Publicações

Innovative and neophobic profile influence teenagers’ perception towards cake with banana peel: a case of study. In: 15th Pangborn Sensory Science Symposium, Nantes, France, 2023.

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4550210

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4550210

GOULART, F.; SANT ANNA, V.; MASCHIO, G.; ALMLI, V.L. Can children and artificial intelligence be sources of ideas for school meal preparations based on whole food utilization? Food Quality and Preference, v. 123, p. 105349, 2025.

Dra. Alessandra Fontana

UNIVERSITÁ CATTOLICA DEL SACRO CUORE

Department for Sustainable Food Process 

https://orcid.org/0000-0003-2950-5881

https://www.researchgate.net/profile/Alessandra-Fontana-4

Publicações

DALL'ACUA, K.; KLEIN, M.P.; TECH, B.I.; FONTANA, A.; CREPALDE, L.T.; WAGNER, R.; CANDIDO, F.; SANT'ANNA, V. Understating the utilization of wasted bread as a brewing adjunct to produce a sustainable wheat craft beer. Microorganisms, 2024. 

Dra. Amanda Dupas de Matos

MASSEY UNIVERSITY, NOVA ZELÂNDIA

School of Food Technology and Natural Sciences

Food Experience and Sensory Testing (Feast) Lab

https://orcid.org/0000-0001-8801-8739

https://www.massey.ac.nz/massey/expertise/profile.cfm?stref=121322

Publicações

LASSEN, R.S.; SOARES, L.S.; DUPAS DE MATOS, A.; LEAES, F.L.; SANT’ANNA, V.  Thinning grapes to win: exploring the use of unripe grapes for reduced-sodium pickle production. In: 11 Eurosense, 2024, Dublin. Anais 11 Eurosense, 2024. v. 1. p. 1.

SOARES, L.S.; LASSEN, R.S.; PINTO, S.T.S.; WEBER, F.H.; DUPAS DE MATOS, A.; LEAES, F.L.; SANT ANNA, V. Avaliação de métodos de extração de verjuice de variedades de uva de suco. In: 29 Congresso Brasileiro de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2024, Florianópolis. Anais do 29 CBTA, 2024. v. 1. p. 1

 Co-orientação de Rúbia Selmira Lassen, Sônia Teresinha Pinto e Letícia Silva Soares, turma 2023

Dr. Sunghwan Yi


GUELPH UNIVERSITY, CANADÁ

Department of Marketing and Consumer Studies

https://orcid.org/0000-0001-5944-5467

https://experts.uoguelph.ca/sunghwan-yi

Publicações

DE SOUZA, L.D.D.; YI, S.; SANT ANNA, V. Levantamento de estratégias para aumentar o consumo integral de alimentos usando nudging como estratégia: grupos focais. In: III SenseLatam, 2024, Medellin. Anais do SenseLatam. Medellin: Antioquia, 2024. v. 1. p. 2.

Co-orientação de Liege Deferrari, turma 2023

Dra. Maria Beatriz Prior Pinto Oliveira 


U PORTO, PORTUGAL

Departmento de Ciências Química

https://orcid.org/0000-0002-6767-6596

https://sigarra.up.pt/ffup/pt/func_geral.formview?p_codigo=212808

Publicações

AZEVEDO, G.D.; OLIVEIRA, W.C.; STROHER, J.A.; RICHARDS, N.S.P.S.; OLIVEIRA, M.B.P.P.; SANT ANNA, V. Exploring the marination of colonial cheese into wine and vinegar through ripening: physicochemical characteristics, sensorial attributes and emotions evoked. International Journal of Gastronomy and Food Science, v. 38, p. 101066, 2024.


AZEVEDO, G.D.; OLIVEIRA, W.C.; STROHER, J.A.; OLIVEIRA, M.B.P.P.; SANT’ANNA, V. Queijo colonial marinado no vinho e no vinagre: efeito em parâmetros físico-químicos e microbiológicos durante a maturação. In: 29 Congresso Brasileiro de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2024, Florianópolis. Anais do CBCTA, 2024. v. 1. p. 2.